Zoek je een school in Antwerpen waar je je talenten en dromen kan najagen? Dan is Stedelijk Lyceum Waterbaan dé plek. Volg je eigen pad en kies uit een breed studieaanbod binnen de domeinen Maatschappij & Welzijn, Economie & Organisatie, Land- en tuinbouw of domeinoverschrijdend. 

Op onze school krijg je de beste voorbereiding op hoger onderwijs of de arbeidsmarkt. Om jouw potentieel in het vervolgonderwijs te maximaliseren, zetten we sterk in op kennis, taal en levensecht leren.  

Stevige basis 

Wie instapt in het eerste jaar, zal onze school nooit ontgroeien. Dat heeft alles te maken met het ruime studieaanbod. Een troef voor als je wil proeven van verschillende studiedomeinen en zo bewust wil kiezen. Welk keuze het ook wordt, iedereen krijgt sowieso een brede basisvorming. Wie hier afstudeert, doet dat met een rugzak vol kennis, vaardigheden en ervaringen. Klaar voor een volgend hoofdstuk! 

Zelf aan het stuur 

Wie z’n talenten en interesses volgt, staat met veel goesting in het leven. En al zeker als die talentenjacht gepaard gaat met een een goede werkethiek. Daarom zetten onze klascoaches in op groei- en feedbackgesprekken met elke leerling. Zo ontwikkel je stap voor stap zelfinzicht en verantwoordelijkheid om je eigen leren en leven richting te geven. 

Levensecht leren 

De wereld ontdekken, dat doen jongeren graag. Wij maken er een kunst van om dat avontuur te combineren met school. Hier maak je op een veilige manier kennis met de echte buitenwereld tijdens de lessen, schooluitstappen, via vrijwilligerswerk, ons sport- en cultuuraanbod en stages. Dat zorgt niet alleen voor een ruime blik, maar ook voor een sterk zelfbeeld.  

SLWaterbaan labo
SLWaterbaan algemeen
SLWaterbaan zorgkunde

Veelgestelde vragen

Neen. Als je tijdens de middag in school blijft eten breng je zelf een lunchpakket mee.

Neen, er zijn geen automaten. Frisdranken en energiedranken zijn verboden op school. Enkel water en thee in een hervulbare drinkbus zijn toegelaten. Je brengt zelf je water of thee mee.

De secretariaten van beide campussen zijn open:

  • op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.15 uur tot 16.45 uur
  • op woensdag van 8.15 uur tot 12.45 uur

Leerlingen zijn welkom op het secretariaat tijdens de pauzes in de voormiddag en namiddag.

Je bent  van harte welkom op onze opendeurdag op 9 maart 2024. Kom een kijkje nemen tussen 10u en 16u op volgend adres: Waterbaan 159, 2100 Deurne.

Van de 1ste tot en met de 3de graad telt Stedelijk Lyceum Waterbaan ongeveer 700 leerlingen. 

Het schoolreglement van Stedelijk Lyceum Waterbaan stelt de deelname aan alle uitstappen verplicht. Het is belangrijk om te beseffen dat de meerdaagse uitstappen niet zomaar ‘plezieruitjes’ zijn zonder verdere inhoud, maar dat ze zowel een sociaal en pedagogisch doel hebben alsook een onderwijzende en opvoedende meerwaarde zijn.

We streven ernaar dat alle leerlingen deelnemen aan buitenschoolse activiteiten ten voordele van het ontwikkelen van sociale en pedagogische vaardigheden. Deze meerdaagse uitstappen zijn verbonden aan strikte voorwaarden en worden dan ook grondig voorbereid om te kaderen in het pedagogische project.

Er zijn enkele lockers beschikbaar op school, maar die zijn voorbehouden voor leerlingen met lichamelijke beperkingen. Een attest van de specialist is vereist.